VSTUPNÍ PROSTOR TOVÁRNY SAPELI

    Současnému stavu neprospívají hlavně letité nánosy jednotlivých vrstev interiéru, přetrvávající ještě z dob socialismu. Zároveň se zde nenachází žádná informace o firmě či prezentace novinek, prototypů, zajímavostí. Pro návštěvníka je prostor nepřehledný a může se v něm špatně orientovat.
    Cílem návrhu tedy bylo vyčistit vstupní prostor od zbytečností a nefunkčních prvků. Nově navrhované vizuální řešení navíc podtrhuje image a značku Sapeli. I přes omezené prostředky, jsou použity stejné prvky, barevnost a materiály jako pro ostatní nově navrhované prostory Sapeli. Tím se interiéry vizuálně sjednotí a propojí.

    V navrhovaném řešení je kladen důraz na snadnou orientaci a jednotnost prostoru. Orientaci zajišťuje informační systém na podlaze, který zároveň tvoří zajímavý výtvarný prvek. Za vstupem je zároveň dostatek volného prostoru pro možnost rozhlédnutí a zorientování se. V blízkosti je navrženo posezení s vhodně zvoleným a funkčním nábytkem. Taktéž stojany se vzorky, prototypy a informacemi o firmě, jsou umístěny tak, aby si návštěvník mohl dané panely pohodlně prohlížet.
    Celý prostor dotváří dominantní schodiště, které bude natřeno na červeno. Masivní, industriální lampy podpoří dojem továrny a budou dostatečně osvětlovat daný prostor.
    Zpestřením, se díky sponzorování žiraf v Jihlavské Zoo firmou Sapeli, může stát lepenková žirafa. Tato nápadná dekorace odlehčí atmosféru a hned u vstupu navodí vhodné téma k hovoru. Pro zaměstnance to může pak být příjemné setkání, při každodenní cestě do práce.

 

  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon
  • White LinkedIn Icon
  • White Instagram Icon

© 2019 Studio Tereza Šašková